CatalanEspañol (spanish formal Internacional)
Donem VIDA a l'espai

Home Actualitat Actualitat Treballs de prevenció d'incendis al Massís de Cadiretes

Treballs de prevenció d'incendis al Massís de Cadiretes

Correu electrònic

Maig del 2011

La obra que estem realitzant, des de el mes de Setembre, al Massís de Cadiretes, ha estat visitada per les Jornades silvícoles que organitza cada any el Consorci Forestal de Catalunya y que porta el nom d’uns dels millors silvicultors que hem tingut a Catalunya, l’Emili Garolera. Aquestes Jornades consisteixen en la participació de professionals del sector com enginyers, rematants, empresaris, propietaris forestals, etc., aquesta Jornada concretament tractava sobre la redacció i execució d’aquest PPP pràcticament pioner en el món forestal on han intervingut, tècnics, bombers i gent de la zona, per poder elaborar diferents mesures de prevenció d’incendis el més efectives possible.

En aquestes Jornades es van explicar diferents aspectes sobre els motius de la execució de les franges de seguretat, les franges de protecció i les franges de visibilitat. La Jornada va visitar varies zones on hem realitzat o estem realitzant treballs, concretament es va visitar la zona de Cal Coix, Mas Llagostera i camí de Can Mundet, entre d’altres.

Visita de les Jornades Silvícoles del Consorci forestal de Catalunya Instalació de cartells de fusta amb informació general de la obra

Març del 2011

A partir del 15 de març està prohibit fer foc al bosc o a menys de 500 metres d'aquest. A mesura que s'acosta l'estiu, el risc d'incendi augmenta.

En els treballs que estem realitzant en el Massís de Cadiretes intentem triturar al màxim les restes vegetals en les franges estratègiques i perimetrals de la zona, per això hem posat recursos mecànics en l'obra, tant propis com externs per a una millor eliminació de restes. Disposem d'un segon tractor forestal amb rodes d'oruga, amb una desbrossadora de la marca Ventura a la part posterior de 15 martells nous flotants amb el qual podem passar entre els arbres sense ferir-los i triturar totes les restes vegetals que hem tallat. De la mateixa manera, els propietaris forestals ja comencen a retirar la fusta comercial de la zona, com per exemple a la finca de Can Llagostera, amb ajuda d'un auto-carregador. Aquesta fusta es destinarà principalment a la fabricació de paper i algun moble.

Massís de Cadiretes Massís de Cadiretes

Desembre de 2010

El mes de setembre va començar l'obra de treballs de prevenció d'incendis al PPP al Massís de Cadiretes en la seva segona fase. És una obra per a Forestal Catalana. Aquesta obra consisteix en la realització de franges estratègiques a la zona de prevenció d'incendis forestals.

Es realitzen zones de baixa combustibilitat en àrees crítiques on en cas d'incendi forestal, aquest pot augmentar d'intensitat. Aquestes franges serveixen per reduir la intensitat en cas d'incendi també en les zones d'ancoratge per a equips d'extinció.

Les actuacions principals consisteixen en treballs silvícoles realitzant una aclarida de peus fins arribar a una densitat aproximada de 150-200 peus/Ha, eliminant la continuïtat vertical i horitzontal de la vegetació per dificultar la propagació de l'incendi segons les directrius del Pla de Prevenció de la zona. En aquests casos sempre es prioritzen les espècies menys piròfites i rebrotadores, com són les alzines, sureres, roures, etc.

Amb aquesta actuació no es pretén protegir una urbanització (com en la majoria de franges), sinó que es busca aturar un possible incendi de grans proporcions.

De moment s'han realitzat una gran part de franja de les aproximadament 140 hectàrees en què consisteix el projecte.

Massís de Cadiretes Massís de Cadiretes Massís de Cadiretes Massís de Cadiretes

 

Morrut roig de les palmeres

CAMPANYA DE TRACTAMENT PREVENTIU A LA SEVA ZONA:
Baix Llobregat, Barcelonès i Vallès.

Tractament de les palmeres

Truqui'ns per a realitzar el seu tractament a preu reduït.
Tel. 902 998 132
Preus especials per proximitat
Morrut roig de les palmeres


Actualitat

Les ventades de 2009 i la nevada d'aquest hivern van provocar una gran caiguda d'arbres

Ventades a la Colònia Güell

Els forts vents del passat mes de gener de 2009 i les nevades d'aquest hivern van provocar la caiguda de nombrosos arbres a Catalunya. Aquests esdeveniments van acumular una gran quantitat d'arbres caiguts en els boscos que impliquen en l'actualitat un alt risc d'incendi i accés als camins forestals.

Truqui'ns al 902 998 132

Demana pressupost sense compromís

Ambientalia financia su jardín